Oppervlaktebehandeling van metalen.

Schoperen. Glasparelstralen. Niet alledaagse begrippen voor u, wellicht, maar voor ons dagelijkse werkzaamheden. Daarom leggen wij graag uit wat ze inhouden en voor u kunnen betekenen. Met enkele voorbeelden.

Staalgritstralen              

Voor het behandelen van staal. In twee grote cabines, een cabine van 15 x 5 x 4 meter en een van 11 x 4,5 x 4,5 (lxbxh), kunnen wij uw staalproducten ‘schoonmaken’.

 

Schoperen

Als het staal sterk aan corrosie onderhevig is, zoals dat bijvoorbeeld bij afvalwaterscheiders en mestbakken kan voorkomen, dan kunnen we het staal als extra behandeling na het stralen schoperen: met een speciale brander wordt er zink op het materiaal aangebracht.

 

Coaten

Ter bescherming kunnen we het materiaal, na stralen e/o schoperen, voorzien van een één– of tweecomponenten coating.

 

Glasparelstralen                  

Het principe van het glasparelstralen is hetzelfde als bij staalgritstralen, hier wordt alleen een ander straalmiddel en een lagere druk toegepast. Wij kiezen voor glasparels of een keramisch straalmiddel, voor het behandelen van: rvs, aluminium, koper en hardhout. Deze bewerking kunnen wij ook toepassen voor het matteren van kunststof en het stralen van afbeeldingen e/o tekst in glas. Afmetingen cabine: 7 x 4 x 3 meter (l x b x h).

 

Na het glasparelstralen kan het materiaal voorzien worden van een anti-coatlaag, zodat het behandelde oppervlak makkelijk vrij te maken is van bijvoorbeeld vingerafdrukken.

Na het coaten heeft het behandelde materiaal een duurzame beschermlaag en is het makkelijk schoon te houden.

Links: voor behandeling. Rechts: na behandeling met glasparelstralen.